Základná škola sa v minulosti prezentovala na škole školským športovým strediskom, ktoré bolo zamerané na  hádzanú. Zo žiakov našej školy je aktívnym hráčom Patrik JURKO v drese Sečoviec.

Športové výsledky našej školy za posledné obdobie 1998 - 2003: Najlepšie výsledky dosiahla naša škola v školskom roku 2001/2002.

Pozrime si výsledky:           

 Okresné kolo v cezpoľnom behu jednotlivcov : 1.miesto Róbert KOZENKO, 3. miesto Ondrej MACUGA

Okresné kolo v hádzanej chlapcov a dievčat : 1. miesto

Okresné kolo v atletike družstiev chlapci a dievčatá - 1. miesto

Jednotlivci : 1. miesto Róbert KOZENKO beh na (300m, 1000m )

                   1. miesto Roman MIĽO -  vrh guľou

                   1. miesto Patrícia JURKOVÁ - beh na 800m

                   1. miesto Zuzana KOCHANOVÁ - skok do výšky

                   1. miesto Darina VONGREJOVÁ - vrh guľou

 

 Okresné kolo v malom futbale : rok 2002 : Žiaci  5. -6. ročník -   3. miesto

                                                                  Žiaci  7. - 9. ročník -  2.miesto

Naši žiaci sa pravidelne zúčastňujú v súťaži v malom futbale, basketbale, hádzanej, atletike, vybíjanej dievčat, cezpoľnom behu, Primátorska míľa. V týchto pretekoch sa naši žiaci nestratia a vždy máme umiestnenie do 3. miesta v rámci obvodu alebo okresu.
 
V okresnej súťaži v cezpoľnom behu v šk. roku 2003 chlapci obsadili 1. miesto v družstvách a jednotlivci skončili následovne:

                               1. miesto Andrej HUDÁK

                               3. miesto Matúš OLEJÁR

Na záver patrí poďakovanie všetkým žiakom  za vzornú reprezentáciu školy. Poďakovanie patrí aj tým, ktorí už nie sú našimi žiakmi, no pričinili sa o úspechy našej školy.

Sú to títo žiaci : Zuzana DANKOVÁ, Lucia DANKOVÁ, Viera PLAVECKÁ, Darina VONGREJOVÁ, Katarína VARDŽÍKOVÁ, Zdenka ŠUĽOVÁ, Daniela MIKČOVÁ, Michaela ANTUŠOVÁ, Katarína KATINOVÁ, Mária BENDÍKOVÁ, Jozef DAŇO, Ján NEMČÍK, Martin HRABČÁK, Ján KANDRÁK, Mária BANKOVIČOVÁ, Andrea TARKANIĆOVÁ, Pavol IMRO, Ivan GROMINA, Alfonz KALIÁŠ, Peter KAČÚR, Štefan MIČEJ....

Na našej škole je tiež založená tradícia, že každú stredu poobede hrajú žiaci druhého stupňa a priatelia hry basketbal priateľský basketbalový zápas proti učiteľom.